/Verhalen/
/Webshop/
/Dossier Voorland/
/Vlogs/
/Faq/
/Contact/
/Account/
/Winkelmandje/

Jop (11-10-2021)

Gisteren was de boekpresentatie van Het lied van de spreeuw. Het was een geweldige dag met veel mooie hoogtepunten, de speeches van Nicole van Boekhuis De kleine tovenaar, van Emile, mijn uitgever bij Ploegsma, van Ferdinand Pleyte, wethouder Cultuur van de stad waar ik woon. Er waren goede gesprekken met mensen die me ontzettend dierbaar zijn, met lieve mensen die van heel ver waren gekomen, de boeken vlogen zo hard de deur uit dat zelfs mijn auteursexemplaren allemaal verkocht zijn. Ik vond mijn uitgever aan de afwas met mijn dochters, mijn kleuterschoolvriendin in diep gesprek met mijn eerste redacteur, nieuwe vrienden die mixten met oude.
Maar het mooist van de dag was de komst van Jop, mijn neefje. Het lied van de spreeuw is opgedragen aan hem. Hij werd geboren op de dag dat ik de linosnede van de uil in het donker maakte, vier dagen nadat zijn moeder, mijn lieve schoonzusje, te horen had gekregen dat ze een zeer ernstige vorm van leukemie had.
Zoals ik in mijn speech al zei: een boek is meer dan de woorden en zinnen, dan de beelden die je ziet. Een boek is de neerslag van wat een schrijver meemaakte en vormde op het moment dat hij aan het boek werkte. In Het lied van de spreeuw liggen donker en licht naast elkaar, het is doordrenkt met het afgelopen anderhalf jaar waarin zorgen en verdriet een groot deel van mijn leven beheersten. Maar waarin ik ook zag dat schoonheid desondanks overal is, dat het wit en het zwart samen het beeld creëren. De komst van dit kleine nieuwe neefje, geboren met dood en ziekte zo dichtbij, was het grootste geluk.

De boekpresentatie werd gisteren live gestreamd via Boekhandel Dominicanen. Het was een groot succes, je kunt de registratie van de uitzending terug vinden op de Facebookpagina van Boekhandel Dominicanen.

Het lied van de spreeuw is in elke boekhandel te koop maar mocht je een gesigneerd exemplaar willen dan kun je dat via mijn webshop bestellen. Ik verstuur alle boeken in een handgedrukt doosje.


Deze pagina delen:  


Schrijver, beeldend kunstenaar. Lino- en houtsnede, illustratie.

VOORLAND (Ambo|Anthos, 2016)
SLOT (Gloude, 2020)
HET LIED VAN DE SPREEUW (Ploegsma, 2021)

Published author and linocut printmaker from The Netherlands.

//Vragen? Je kunt me mailen op octaviewolters@gmail.com//

DE WEBSHOP IS GESLOTEN
MEER INFO VIA octaviewolters.nl/webshop

www.twitter.com/octaview
www.facebook.com/octaviewolters

© Alle content, in woord, beeld en concept is van Octavie Wolters.
Algemene voorwaarden     Verzenden en levering