/Verhalen/
/Webshop/
/Dossier Voorland/
/Vlogs/
/Faq/
/Contact/
/Account/
/Winkelmandje/

Puttertje (21-04-2023)

De restplaat die overbleef nadat ik de ijsvogel had uitgezaagd stond me al twee weken aan te kijken in mijn atelier. Ik wilde zo graag nog eens een puttertje maken, dat kon best op dit stuk. Ik sloeg tussen alle expositievoorbereidingen door aan het schetsen, zo’n heerlijk tussendoorklusje. Stukje zagen, beetje gronden, steeds lekker overal tussendoor. Nu is hij af. Ik maakte de tak zo dat hij precies in een hoek van de muur past. Het is een enorm vrolijk vogeltje geworden, het kleurt onze kamer helemaal gezellig op. Voor het inschilderen gebruikte ik allemaal restjes verf die ik gedurende de afgelopen jaren verzameld heb. Zo werk ik het liefst, gewoon kijken wat komt, wat lukt, wat ik nog heb liggen, zo ontstaan de creatiefste dingen.


1Limburg (17-04-2023)

Van 1Limburg
Tekst: Henk Hover
Foto: Loraine Bodewes

Het prentenboek ‘Het lied van de Spreeuw’ wordt vertaald naar een muziekvoorstelling door een Gronings koor en kreeg een Duitse literaire milieunominatie.

Het bekroonde Het lied van de spreeuw van grafisch kunstenaar Octavie Wolters wordt verklankt in een muzikale voorstelling. Ook werd de Roermondse verrast met de verkiezing tot belangrijk Umwelt Buch door de Duitse Akademie für Kinder und Jugend Literatur. De Duitse academie kiest maandelijks een drietal boeken rond de thema’s klimaat, milieu en natuur. Voor de maand mei koost de jury voor het prentenboek van Wolters in de categorie Umwelt.

-->De rest van het artikel lees je HIER.


Umwelt Buch (17-04-2023)

In Duitsland is mijn boek door de Akademie für Kinder und Jugend Literatur verkozen tot belangrijk Umwelt Buch. Geweldig nieuws. 

(Het is voor mij als buitenstaander een beetje lastig in te schatten maar ik vermoed dat de Akademie vergelijkbaar is met onze Stichting Lezen.)


Verlenging expositie Rotterdam (14-04-2023)

GOED NIEUWS! Mijn werk blijft voorlopig te bezoeken bij Gallery Untitled in Rotterdam. Het is verhuisd van de zaal naar de winkel en de grote zwerm (ik maakte hem met 150 handgedrukte houten spreeuwen die ik aan een stalen spiraalconstructie bevestigde) hangt prachtig in de hal. Dus mocht je de expositie gemist hebben dan kun je nu alsnog langs om het te gaan bekijken.
(Gallery Untitled, Koningsveldestraat 14 in Rotterdam, open van vrijdag tot en met zondag)


22 april opening expositie in Amsterdam (11-04-2023)

Op 22 april open ik mijn nieuwe expositie in Amsterdam!

Om 15.00 uur ben je van harte welkom om mee te proosten bij De Amsterdamse Boekhandel, Buitenveldertselaan 170. We maken er een feestelijk moment van en natuurlijk signeer ik.

Hopelijk tot dan!

(De grote ijsvogel maakte ik afgelopen week. Hij is van hout en het was een heel circus om de reusachtige plaat waaruit ik hem zaagde in mijn atelier te krijgen, maar het lukte.)


Pagina 3 van 57


Schrijver, beeldend kunstenaar. Lino- en houtsnede, illustratie.

VOORLAND (Ambo|Anthos, 2016)
SLOT (Gloude, 2020)
HET LIED VAN DE SPREEUW (Ploegsma, 2021)

Published author and linocut printmaker from The Netherlands.

EXPOSTIES:

* 24 FEBRUARI-Einde onbekend: EXPOSITIE GALLERY UNTITLED, ROTTERDAM

* 23 MAART-3 SEPTEMBER: GALLERY AT BLUTENBURG CASTLE, MÜNCHEN, EXPOSITIE BLACK WHITE GREY

* 22 APRIL-20 MEI: EXPOSITIE DE AMSTERDAMSE BOEKHANDEL, AMSTERDAM

* LITERATUURMUSEUM, DEN HAAG (Doorlopende expositie)

//Vragen? Je kunt me mailen op octaviewolters@gmail.com//

DE WEBSHOP IS OPEN
MEER INFO VIA octaviewolters.nl/webshop

www.twitter.com/octaview
www.facebook.com/octaviewolters

© Alle content, in woord, beeld en concept is van Octavie Wolters.
Algemene voorwaarden     Verzenden en levering