/Verhalen/
/Webshop/
/Dossier Voorland/
/Vlogs/
/Faq/
/Contact/
/Account/
/Winkelmandje/

Het lied van de spreeuw naar Engeland (16-06-2022)

Geweldig nieuws, Het lied van de spreeuw gaat, naast naar Duitsland, ook naar Engeland dit najaar. Ik ben ontzettend trots, Engeland is een van mijn lievelingslanden, ik hou van alles wat Brits is en ik vind het een ongelofelijke eer dat mijn boek daar in de bookhandels komt te liggen. HIP HIP HOORAY


Tas met steenuil in beperkte oplage (04-06-2022)

UITVERKOCHT

De tassen liet ik zeefdrukken in een beperkte oplage. De tas is verkrijgbaar in drie bijzondere kleuren, ambergeel, saliegroen airforceblauw en de steenuil is gedrukt op zwaar, 340 grams organisch canvas katoen. Afmetingen: 38x42 cm en de hengsels zijn 67 cm.

De tassen zijn te vinden in mijn webshop.


Genomineerd voor de World Illustration Award (04-06-2022)

Ik ben ongelofelijk blij en trots dat Het lied van de spreeuw wereldwijde erkenning krijgt op de longlist van de World Illustration Awards. Meer dan 5000 inzendingen waren er en 500 werken hebben het tot de longlist gehaald. Het lied van de spreeuw is een van de 50 genomineerden in de categorie Children’s publishing. De longlist is te bekijken op de site van www.theaoi.com/wia, the association of illustrators in Londen.


Minister Wiersma overhandigt de pauw (24-05-2022)

Ik weet natuurlijk meestal niet waar mijn werken terechtkomen. Maar soms zie ik ineens en tot grote verrassing zomaar een foto opduiken. Zo werd ik via de sociale media hierop attent gemaakt: minister Wiersma geeft mijn linosnede van de pauw cadeau aan de directeur van kindcentrum Nobel in het Zeeuwse Hulst. Prachtig!


Veelgestelde vragen over linosnede (22-05-2022)

Deze en andere veelgestelde vragen vind je op mijn FAQ-pagina.

1. Waarmee kan ik drukken? Of waar kan ik mijn lino's laten drukken?
Ik druk zelf met een pers maar als je een beginner bent raad ik je aan gewoon met de hand te drukken. Je kunt dat met een baren doen, een soort houten klosje waarmee je het papier met een wrijfbeweging goed aandrukt op de linosnede, maar ook met een pollepel of een deegroller. Zelf druk ik ook nog regelmatig met de hand, ik gebruik daar dan een schoon rollertje voor. Misschien zit er in je buurt een drukwerkplaats waar je terecht kunt om gebruik te maken van een pers, google even op grafiekwerkplaats of drukwerkplaats.

2. Wat zijn de basisbenodigdheden voor linosnede?
Linoleum (softlino of de ouderwetse linoleum), rollers, gutsen, een gladde plaat om op in te rollen, iets om handmatig te kunnen afdrukken (bijvoorbeeld een baren), papier. Alle materialen zijn eenvoudig (online) te vinden in kunstenaarsbenodigdhedenzaken en zijn niet duur.

3. Welke pers heb je? Waar heb je die gekocht?
Mijn pers is van het merk ROCO, het is een ets- en linopers en ik vond hem tweedehands. Een nieuwe pers kan wel meer dan 5000 euro kosten, maar tweedehands zijn ze een stuk betaalbaarder. Houd www.drukwerkindemarge.org in de gaten of marktplaats.

4. Welke linoplaten gebruik je?
Ik gebruik softlinoplaten van essdee. Het is van soepel kunststof en makkelijk te bewerken, en, heel fijn: goed afwasbaar. Ze zijn in vrijwel iedere kunstenaarsbenodigdhedenzaak te koop.

5. Wat is het verschil tussen softlino en de ouderwetse linoleum?
De ouderwetse lino is harder en steviger, sommige mensen vinden dat prettiger werken, je schiet minder snel door dan bij softlino. Softlino is soepeler maar daardoor ook gladder, het is een beetje slippery. Bij softlino breken de sneden niet vanzelf af omdat het materiaal elastisch is, bij de ouderwetse lino hoef je geen tegensneden te maken. Softlino is langer houdbaar en beter afwasbaar. Ouderwetse lino heeft een rug van jute waardoor er soms plukjes kunnen uitsteken tijdens het drukken.

6. Welke inkt gebruik je?
De juiste inkt is afhankelijk van welk effect je wil bereiken. Ik heb heel lang gezocht naar wat bij mij en mijn werk past. Mijn inkt is niet verkrijgbaar in Nederland, ik ga er speciaal voor naar Duitsland.

7. Welke inkt gebruik je voor textieldruk?
Ik heb drie tot vier jaar geëxperimenteerd voordat ik de juiste inkt hiervoor had gevonden. Ik gebruik een speciale oplossing die ik zelf meng.

8. Welke gutsen gebruik je?
Verschillende soorten. Je kunt voor een klein bedrag een hele eenvoudige houten houder kopen met verwisselbare gutsjes (bijvoorbeeld van het merk Abig), die zijn prima om mee te beginnen, ik gebruik ze zelf ook nog regelmatig.

9. Ga je een keer een cursus of workshop linosnede geven?
Misschien ooit. Ik zal eventuele plannen hiervoor communiceren via mijn sociale media en deze site.

 


Pagina 3 van 45


Schrijver, beeldend kunstenaar. Lino- en houtsnede, illustratie.

VOORLAND (Ambo|Anthos, 2016)
SLOT (Gloude, 2020)
HET LIED VAN DE SPREEUW (Ploegsma, 2021)

Published author and linocut printmaker from The Netherlands.

//Vragen? Je kunt me mailen op octaviewolters@gmail.com//

DE WEBSHOP IS GESLOTEN
MEER INFO VIA octaviewolters.nl/webshop

www.twitter.com/octaview
www.facebook.com/octaviewolters

© Alle content, in woord, beeld en concept is van Octavie Wolters.
Algemene voorwaarden     Verzenden en levering