/Verhalen/
/Webshop/
/Dossier Voorland/
/Vlogs/
/Faq/
/Contact/
/Account/
/Winkelmandje/

Wiebelig (08-07-2023)

Vier van de zeven vertalingen van Het lied van de spreeuw zijn inmiddels binnen. Wat een heerlijkheid! Zoals je ziet is de Franse vertaling iets anders, de schutbladen zijn naar het idee van de Franse uitgeverij ingekleurd. Ik vind dat wel bijzonder, ik vind het erg leuk om zo’n afwijkende editie te hebben. Gisteren is The starling’s song in Engeland uitgekomen, dat is altijd weer spannend.

De afgelopen weken was ik een beetje stil hier, ik was aan het schrijven aan Dit gaat nooit voorbij. Op het moment dat een boek aangekondigd wordt is het vaak nog niet helemaal af, dat is ook bij Dit gaat nooit voorbij het geval, de afgelopen tijd heb ik voornamelijk aan de teksten gewerkt. Schrijven blijft een ingewikkeld deel van mijn leven. Het is iets dat ik het liefste doe maar ook iets dat me volledig mee kan zuigen de afgrond in. Toen ik mijn tweede roman schreef ging het erg mis met me, door het schrijven maar ook door het hele proces van redactie, ik was mezelf volledig kwijt geraakt. Dat hoop ik nooit meer mee te maken.

De teksten die ik voor Dit gaat nooit voorbij schreef zijn ongeveer af en ik ben er blij mee. Het wordt een intiem boek, heel gevoelig en dicht bij mij. Dit is was ik wilde schrijven, wat ik wil meegeven. Maar onzekerheid en kracht kunnen ontzettend dicht bij elkaar liggen en dus zijn mijn gevoelens nog wat wiebelig.


Die schönsten Deutsche Bücher 2023 (20-06-2023)

Ongelofelijk trots en vereerd. Gisteravond werd vanuit Berlijn bekend gemaakt dat mijn boek Das Lied des Stars is verkozen tot 1 van de 25 mooiste boeken van Duitsland van 2023. Veel dank aan mijn Duiste uitgever Verlag Freies Geistesleben, mijn vertaalster Eva Schweikart en Stiftung Buchkunst. Ook dank aan Boekhandel Ocelot in Berlijn voor de geweldige hosting van de prijsuitreiking.


Dit gaat nooit voorbij (12-06-2023)

Mijn nieuwe boek komt in januari 2024 uit. ‘Dit gaat nooit voorbij’ wordt een boek voor volwassenen en verschijnt weer bij Ploegsma. Ik maak zowel de linosneden als de tekst. De komende tijd zal ik er meer over vertellen, het belooft heel mooi te worden, ik ben zelf erg enthousiast.


Moeder en kind (07-06-2023)

Al weken ben ik alleen maar aan het werken aan mijn nieuwe boek. Heel fijn maar mijn hoofd raakte er een beetje oververhit van, het werd tijd dat ik even uit het natuurthema opsteeg en iets ander ging maken. Altijd als ik helemaal los wil van alles ga ik vrouwen maken. Ik heb een flinke collectie vrouwenlino’s inmiddels, soms schiet de gedachte door mijn hoofd dat ik ze wel eens graag zou exposeren. Exposeren helpt om een lijn te ontdekken, na denken over waarom ik iets maakte, uit welke laag het kwam, hoe het kwam dat ik juist in deze levensfase hiermee bezig was. Maar goed, ik heb op dit moment geen tijd voor een expositie, dat komt nog wel, het zal zich wel aandienen als het het juiste moment is. Vooralsnog ga ik gewoon door met zo nu en dan werken uit de basis, als ik er behoefte aan heb, zonder al te veel gedachten, want zo werkt het. De rode lijn vind je altijd pas achteraf. Nooit als je er midden in zit.

De linosnede Moeder en kind vind je in de webshop.


Chantelivre (24-05-2023)

Chantelivre is een van de chicste boekhandels in Parijs, aan de Rue de Sèvres in het zesde arondissement. Ik kreeg in de ochtend al een berichtje van de boekhandelaar van dienst dat hij La chanson de l'etourneau zo mooi vond en diezelfde middag stuurde een van mijn volgers me deze foto toe. Geweldig. La chanson de l'etourneau is in het Frans uitgegeven door Uitgeverij Rue du Monde, speciale dank aan Alain Serres.


Pagina 4 van 61


Schrijver, beeldend kunstenaar. Lino- en houtsnede, illustratie.

VOORLAND (Ambo|Anthos, 2016)
SLOT (Gloude, 2020)
HET LIED VAN DE SPREEUW (Ploegsma, 2021)

Published author and linocut printmaker from The Netherlands.

EXPOSITIES:

* 2024: Vanaf 2 FEBRUARI, EXPOSITIE GALLERY UNTITLED, ROTTERDAM

* 2023: 2-5 NOVEMBER, EXPOSITIE AAF, AMSTERDAM

* 2023: 24 FEBRUARI-Einde onbekend: EXPOSITIE GALLERY UNTITLED, ROTTERDAM

* 2023: 23 MAART-3 SEPTEMBER: GALLERY AT BLUTENBURG CASTLE, MÜNCHEN, EXPOSITIE BLACK WHITE GREY

* 2023: 22 APRIL-20 MEI: EXPOSITIE DE AMSTERDAMSE BOEKHANDEL, AMSTERDAM

* 2023: LITERATUURMUSEUM, DEN HAAG (Doorlopende expositie)

//Vragen? Je kunt me mailen op octaviewolters@gmail.com//

DE WEBSHOP IS OPEN
MEER INFO VIA octaviewolters.nl/webshop

www.twitter.com/octaview
www.facebook.com/octaviewolters

© Alle content, in woord, beeld en concept is van Octavie Wolters.
Algemene voorwaarden     Verzenden en levering