/Verhalen/
/Webshop/
/Dossier Voorland/
/Vlogs/
/Bio/
/Faq/
/Contact/
/Account/
/Winkelmandje/

Schrijven (26-09-2023)

Ik ben aan het schrijven. De teksten voor het nieuwe boek zijn voor een groot deel af dus nu zit ik in het proces van redactie, schrappen, herschrijven, stukjes weghalen en iets nieuws verzinnen.
Een aantal jaren geleden ben ik volledig stukgelopen op dit proces. Dat had allerlei oorzaken en de meeste daarvan heb ik uit mijn leven gebannen. Nu ik alleen mezelf nog over heb weet ik dat bijna alles wat me tegenhoudt ikzelf opwerp.
De eerste maanden van het werken aan de tekst van Dit gaat nooit voorbij gingen niet altijd even soepel, maar inmiddels heb ik rust en lichtheid gevonden, ik heb het pad uitgezet, de grond geëffend en nu mag ik het gladstrijken.
Soms denk ik even: misschien begrijpen de lezers dit niet, maar dan komt al gauw de gedachte erachteraan: dat is dan maar zo. Als ze de woorden niet begrijpen dan voelen ze wel wat ik bedoel. 
Het is ingewikkeld om uit te leggen hoe schrijven precies in zijn werk gaat, het proces is zo intern dat woorden zelden toereikend zijn om het uit te leggen. Ik zou willen vertellen hoe ik nog eindjes aan elkaar moet knopen, dat ik de rode lijn en het doel van het boek graag wat meer aan de oppervlakte zou tillen, dat ik mijn gevoel nog meer erin wil laten verzinken, maar dat zijn loze zinnen als je niet mee kunt lezen.
In januari ligt het in de winkel. 
Dan hoor ik graag hoe jullie het ervaren.


Quotes (22-09-2023)

Mijn Engelse uitgeverij Pushkin zette eens wat quotes over The starling’s song op een rijtje. Uit The Times en The guardian natuurlijk, maar ook wat uit wat mooie andere recensies. Het blijft een droom, ik kan het vaak echt niet geloven hoe dit allemaal kan. Dan herinner ik me weer dat ik in 2021 aarzelend en heel voorzichtig, op mijn boekpresentatie, tegen mijn uitgever zei: ik heb één wens voor dit boek en dat is dat het naar het buitenland gaat. 
Nou. BAM. 
(Het boek was in de UK even uitverkocht maar nu is het weer verkrijgbaar. Kan iedereen daar lekker de spreeuw kopen voor under the christmastree.)


Ales alles kunst is (20-09-2023)

Vandaag drukte ik weer eens kaarten. Ik had mooie kaartjes met bijpassende enveloppen gevonden en natuurlijk gingen mijn handen daarvan jeuken. De tekst is er eentje die ik lang geleden in een blog gebruikte, ik had een online creatieve cursus opgezet met de titel 'Dit is geen tekencursus', wat ik tot op heden nog steeds een van de beste namen ooit voor een cursus vind.
Hoe dan ook.
De zin 'Als alles kunst is' gebruik ik nog elke dag om me eraan te herinneren dat alles wat ik maak goed is. Ik vertelde er laatst over tegen mijn neefje van bijna negen, over dat als je erover nadenkt je alles als kunst kunt beschouwen. Ik zag het kwartje vallen, hij keek ineens met andere ogen naar de wereld.
'Is die boom dan ook kunst, tante Fie?' vroeg hij.
(Hij noemt me tante Fie sinds hij een peutertje was en ik pieker er niet over om hem te verbeteren.)
'Wat denk je zelf?' vroeg ik.
Hij keek nog eens goed naar de boom.
'Ik denk het wel.'
Goed zo kind.


Het puttertje (19-09-2023)

Dit keer geen foto uit mijn atelier maar uit mijn woonkamer. De putter kreeg een plek op de grote lege zijmuur, ik breidde hem de laatste weken uit met gras en bladeren. Ik maak al mijn houten vogels uit één plaat, wat nogal een uitdaging is. Niet alleen het zagen is lastig uit zo’n onhandelbaar ding, de plaat in huis krijgen is het meest ingewikkeld. Gelukkig heb ik een echtgenoot die nergens om geeft en zo reden we al een paar keer met een reusachtige houten plank bovenop het dak van onze auto terug naar huis. Allebei hadden we onze hand uit het raam gestoken om hem vast te kunnen houden, en ik heb gebedjes gepreveld om heelhuids thuis te komen. Maar het lukte.


New exhibitions coming up (14-09-2023)

Gisteren bezocht Lenny, mijn galeriehouder, me in mijn atelier. We hebben twee hele mooie nieuwe exposities gepland met veel nieuw werk.

Yesterday Lenny, my gallery owner visited me in my studio. We have some big plans to announce! Two big new exhibitions with lots of new work in this fall and winter.

AAF AMSTERDAM
1-5 november 2023
Kromhouthallen, Amsterdam

SOLO EXHIBITION GALLERY UNTITLED
Starting 2 february 2024
Gallery Untitled, Rotterdam


Pagina 8 van 68


Schrijver, beeldend kunstenaar. Lino- en houtsnede, illustratie.

VOORLAND (Ambo|Anthos, 2016)
SLOT (Gloude, 2020)
HET LIED VAN DE SPREEUW (Ploegsma, 2021)
DIT GAAT NOOIT VOORBIJ (Ploegsma, 2024)

www.instagram.com/octaviewolters

www.twitter.com/octaview

www.facebook.com/octaviewolters


Published author and linocut printmaker from The Netherlands.

EXPOSITIES en etalages:

* 2024: vanaf 20 februari: ETALAGE BOEKHANDEL LIVIUS, TILBURG

* 2024: van 31/1-25/2: ETALAGE BOEKHANDEL VAN PIERE, EINDHOVEN

* 2024: vanaf 31 januari: ETALAGE PAAGMAN FRED, DEN HAAG

* 2024: vanaf februari: ETALAGE PAAGMAN DELFT

* 2024: vanaf 12 februari: ETALAGE DE AMSTERDAMSE BOEKHANDEL

* 2024: 2 februari-14 april: EXPOSITIE GALLERY UNTITLED, ROTTERDAM

* 2024: 13 april-11 mei: ETALAGE BOEKHANDEL WAGNER, SASSENHEIM

* 2024: 13 april-11 mei: ETALAGE BOEKHANDEL IJBURG, AMSTERDAM

*2024: vanaf 23 MAART: ETALAGE BOEKHANDEL TINY STORIES, KORTRIJK (B)

*2024: vanaf 23 MAART: ETALAGE BOEKHANDEL WALRY, GENT (B)

* 2024: 9 januari-28 april:VOGELVREUGD, VALKHOFMUSEUM NIJMEGEN

* 2024: 27 maart-1 april: KUNSTRAI AMSTERDAM

* 2024: 9-12 mei: ART ON PAPER AMSTERDAM

* 2024: 30 sept-11 nov: BOEKHANDEL DE DRUKKERIJ, MIDDELBURG

VERWACHT:

Boekhandel Boomker (Haren)

De Vries van Stockum (Haarlem)

 

//Vragen? Je kunt me mailen op octaviewolters@gmail.com//

DE WEBSHOP IS OPEN
MEER INFO VIA octaviewolters.nl/webshop

 

© Alle content, in woord, beeld en concept is van Octavie Wolters.
Algemene voorwaarden     Verzenden en levering